Aspergekwekerij J.P. van Rooi te Mariahout

Onze asperges worden zo van het land verkocht. Lekker en vooral vers!

De familie van Rooi is een van de eerste aspergetelers in de omgeving van de gemeente Laarbeek. De eerste aanplant geschiedde in 1979. Na een kleine 40 jaar ervaring van het oogsten, wassen en sorteren, worden sinds een aantal jaren de asperges ook geschild en indien gewenst verpakt.

In de sorteerruimte worden de asperges zowel gewassen, gesorteerd als verkocht en kunt u ook werkelijk zien dat de asperges vers van het land komen. Met de eerste zonnestralen in het vroege voorjaar begint het seizoen voor ons met het klaarleggen van de aspergebedden. Wij starten met de verkoop midden april, omdat wij de asperges steken van de koude grond, d.w.z. niet in kassen of verwarmde grond. Het resultaat is de lekkerste asperge die niet geforceerd is in de groei, maar zoals elk groente, de tijd heeft gehad om op smaak te komen.
Het bedrijf ligt aan de rand van het kleine dorpje Mariahout, aan de doorgaande weg van Helmond naar Sint-Oedenrode. Het is een trekpleister voor vele fietsers, die graag een tussenstop maken bij de Lourdes-grot.

U bent van harte welkom op ons aspergebedrijf om een kijkje te nemen in onze keuken naar het sorteren en schillen van de dagverse asperges.

De aanplant van de eerste asperges in 1979 was nog echt handwerk. Een hectare asperge-aanplant komt ongeveer overeen met 6000 meter aspergebedden. Als men bv. 4 planten op een meter zet dan heeft men 24.000 planten nodig. Dit plantwerk is nu vervangen door een plantmachine.

Ook op het gebied van plantmateriaal is er veel veranderd. Vroeger waren er de Limbras rassen, dit waren nog geen hybride rassen. Het kwam dus voor dat men zowel vrouwelijke als mannelijke planten op het veld had staan. Door de komst van de hybride rassen is de productie gestegen. Om de twee jaar planten wij nieuwe asperges zodat wij altijd met een kwalitatief goed product op de markt kunnen komen.

Contact

 

Aspergekwekerij J.P. van Rooi
Mariastraat 1
5738 AH Mariahout (Noord-Brabant)
Mob: 06-20897544
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 9.00 uur tot 18.00 uur
Zon- en feestdagen: 9.00 uur tot 14.00 uur
Buiten openingstijden: graag even bellen naar 06-20897544
(altijd bereikbaar) .

Wilt u onze asperges meteen proeven?

Dat kan vanaf de eerste aspergedag bij restaurant “De Pelgrim” in Mariahout (www.depelgrim-mariahout.nl),
waar chefkok Danny Vos de lekkerste aspergegerechten voor u bereidt.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)