Hoofdgerecht voor 6 personen
Ingrediënten:
500 ml water
2 bosjes asperges, schoongemaakt en in stukken van 2,5 cm
2 eetlepels plantaardige olie
24 grote verse garnalen, gepeld, schoongemaakt en over de lengte gehalveerd
2 theelepels verse gember, fijngesneden
3 eetlepels ketjap
2 theelepels suiker
1 theelepel droge sherry
zout naar smaak
Bereidingswijze:
In een middelgrote sauspan 2 kopjes water aan de kook brengen en hierin de asperges in 3 minuten koken. Afgieten en 2 eetlepels kookvocht bewaren.
In een koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten en hierin de garnalen bakken tot ze van kleur veranderen (3-5 minuten). De asperges met het bewaarde kookvocht erdoor roeren en op smaak brengen met gember, ketjap, suiker, sherry en zout. Nog 5 minuten laten sudderen.
Bron: www.allrecipes.nl