Grilled salmon and asparagus

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

1.5 kg groene asperges
1 kg kruimige aardappels
100 ml melk
vloeibare margarine
1 bosje peterselie
4 moten zalm
olijfolie
2 citroenen
25 g boter
0.5 tl zout
0.5 tl suiker
peper
nootmuskaat

Bereidingswijze:

Schil de aardappels en kook ze in circa 15 minuten gaar. Was en halveer de citroenen. Hak de peterselie. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf. Breng in een wijde pan (of in een speciale aspergepan) ruim water aan de kook met het zout en de suiker. Kook hierin de asperges 10 minuten. Haal ze dan uit het water, laat ze goed uitlekken en dep ze droog.

Verhit een grillpan, bestrijk de zalmmoten met olie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de zalm en asperges 4-6 minuten (afhankelijk van de dikte van de moten en asperges). Bestrijk de asperges af en toe met wat olie. Gril de citroenhelften mee in de grillpan.

Stamp ondertussen een smeuïge puree van de aardappels, de melk en wat margarine. Breng deze op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.

Verdeel de asperges over de borden en bestrooi met peterselie. Leg de zalmmoten met de gegrilde citroenen ernaast. Geef de aardappelpuree er bij.

Bron: www.knorr.nl