Weier Spargel mit Wachteleier

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

1½ kg witte asperges
4 eieren (M)
1 zakje verse peterselie (30 g)
zout
theelepel suiker (1/2 à 1)
1 stukje foelie
250 g boter
nootmuskaat
(versgemalen) zwarte peper

 

Bereidingswijze:

Schil de asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf. Kook de asperges 3 á 6 minuten in ruim water met een snufje zout. Daarna gaat de pan van het vuur en laten we ze nog 15 á 20 minuten nagaren.

Intussen eieren in ca. 8 minuten hardkoken. Peterselie fijnhakken.

Dan de eieren pellen en eierdooier en eiwit apart fijnprakken. Boter op zeer laag vuur laten smelten, zodat bovenste deel helder wordt (=klaren). Heldere deel overdoen in vier schaaltjes en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat (bezinksel wordt niet gebruikt). Asperges over borden of schaal verdelen en geprakte dooier, eiwit en peterselie in banen erover verdelen. Serveren met boter, peper en nootmuskaat.

Lekker met gekookte krielaardappeltjes.

 

Bron: www.ah.nl